Kesä on kulunut varsin tiiviin matkustelun parissa. Bhaktivedanta Collegen tutkinto saatiin viimein päätökseen Budapestissa ennen juhannusta. Juhannuspäivänä Rovaniemelle, kokkauskurssi Ylläsjärvellä, Tampereelle, kokkauksia Natural High Healing festivaalin henkilökunnalle Uudessakaupungissa. Vegaaninen snacks Intian suurlähettilään seurueelle Laihialla, vierailu Lumous ja Kosmos-festivaaleilla ja 3 päivän ravintolakokkaukset Govindamiin Helsingissä.

Monia uusia yhteistyökumppaneita löytynyt ja hyvää palautetta tullut.

Liikkuvan keikkakokin toimenkuva eroaa tietyissä asioissa yhdessä lokaatiossa työskentelyyn verrattuna. Omaan luonteeseeni sopii, että tilanteet muuttuvat. Ja satunnaisiin keikkoihin on mentaliteetin puolesta helpompi panostaa täysillä kuin samankaltaisten rutiinien seuraaminen kuukaudesta ja vuodesta toiseen yhdessä paikassa. Erilaisiin tilanteisiin sopeutuminen tuo tietysti myös haasteita, varsinkin kun toimin usein lainatulla kalustolla. Käytettävissä oleva välineistö saattaa olla puutteellista, kaikki toivottuja aineksia ei ole saatavilla jne. Parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaaminen on kuitenkin päämäärä.

Palaute on ollut hyvää, mikä on tietysti ilahduttavaa. Omasta näkökulmasta aina voisi kuitenkin parantaa. Tiettyjen rutiinien lisääminen kaiken liikkumisen ja intensiivisyyden keskelle helpottaa parhaan lopputuloksen aikaansaamista. Teen varsin suurta variaatiota erilaisia lajeja, mutta vähempikin saattaisi riittää. Tietyissä lajeissa pitäytyminen helpottaa asioita: samat mausteet, samat reseptit asiakkaille yms.

Olen myös päättänyt, että isommissa, ainakin yli 50hlö tilauksissa on jatkossa apuna vähintään yksi apulainen alusta loppuun. Vaikka monista 100hlö aterioista on selvitty kunnialla yksinään, apulainen vähentää huomattavasti stressin määrää ja mahdollistaa rauhallisemman keskittymisen yksityikohtien hiomiseen. Yhdessä ravintolassa työskentelelevä tai liikkuva kokki, jokaisesta ateriasta pitäisi saada mahdollisimman hyvä, mutta sanoisin, että tuo elementti korostuu liikkuvalla kokilla. Jos mokaat ravintolassa, voit sanoa:”Sorry, tulkaa ensi viikolla uudestaan.” Mutta jos tapaat liikut paljon ja toimit keikkaluontoisesti, tapaat monet asiakkaat vain kerran, et saa välttämättä uutta mahdollisuutta antaa hyvää kokemusta ja siksi pitää onnistua aina ja joka kerta.

-Muni