Luennot ja artikkelit

Olen havainnut kasvanutta mielenkiintoa palata luennointiin ja kirjoittamiseen. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, tai ainakin moni asia vaikuttaa moneen muuhun.

Imagokysymys: Luennoitsija, kokki, yrittäjä vai mitä? Jos haluat elää kokkaamalla sinun pitää panostaa kokkausten mainostamiseen, mutta en ole toisaalta koskaan halunnut identifoitua vain kokiksi. Luennoitsija, mutta mistä aiheesta ja millä motivaatiolla? Muni kaiketi seuraa bhaktia jollain tasolla, mutta meinaako nyt jatkaa bhaktivedanta filosofian linjassa, edustaako Krishna-liikettä vai mitä? Vai onko luvassa jotain hämäräperäistä vamamarga-settiä?

Luulen, että asiat muotoutuvat pikkuhiljaa ja löytävät paikkansa. Itselleni tärkeimmät taustavaikuttimet ovat lukeminen, opiskeleminen ja luentojen kuunteleminen jotka luonnostaan johtavat mielenkiintoon tiedon jakamiseen. Luen melko paljon niin bhaktiin ja vedalaisuuteen liittyvää kirjallisuutta kuin sekalaista esoteriaa, mystiikkaa ja yleistä tietoa. Bhaktividya Purna Swamin ja Suhotra Swamin luennot ovat myös suuri inspiraation lähde. Erityisesti BVPS luennoissa ja seminaareissa on niin paljon poikkeuksellisen syvällistä nerokasta filosofiaa jota en ole missään muualla kohdannut, että koen eräällä tasolla velvollisuudekseni viedä tietoa jollain tavalla eteenpäin, vaikka oma kapasiteettini niin älykkyden kuin henkisen oivalluksen suhteen on hyvin rajallinen. Olen toisinaan maininnut, että olen väsynyt kuumottamiseen. Pitää paikkansa, en näe silti ristiriitaa tiedon jakamisen kanssa. Koen, että tiedon kerääminen ja jakaminen ovat asioita joita minun täytyy tehdä, tai jotka tuntuvat hyvältä, se, onko luennoilla ihmisiä tai lukevatko ihmiset artikkeleitani on sikäli toissijaista. Ja edustan ensisijaisesti itseäni. Osa työn alla olevista otsikoista liittyvät suoraan tai epäsuorasti bhaktiin, kaikki eivät. En keksi tyhjentävää kategoriaa mihin itseni sijoittaa, olen siis vain oma itseni, puhun asioita jotka itseäni kiinnostavat, that´s all.

-Muni